Sidhuvud 400x98

en idyll vid havet

Sommaren 1991 invigdes Café Boa i Fotös gamla hamn.
Varje sommarsäsong sedan dess har Sionförsamlingen haft sommarcafé med glasservering, tårtor och hembakt.
Tidigare var här ett trålbinderi som köptes av församlingen för att renoveras och bli café. Helt ideellt ställer medlemmar och andra vänner upp för att baka, städa och sälja glass.
Under högsäsongen hittar både turister, sommargäster och Fotöbor till caféet som har många stamgäster och är en riktig pärla på Fotö, som ju också är en underbart vacker sommarpärla. I den rofyllda idyll kan man kanske njuta av äggost, våfflor, en västkustmacka eller en glass, medan man ser båtarna lägga till för natten och solen sänka sig ner i västerhavet. Den kristna profilen, förutom själva atmosfären, utgörs av böcker, tidningar och regelbundna sångkvällar på bryggan. Då medverkar inbjudna eller församlingens egna sångare och grupper. Vid regn brukar vi hålla till inomhus.
Själva det kristna budskapet är Goda Nyheter; ett mycket positivt budskap till alla. Det vill vi gärna sprida till alla som kommer i kontakt med caféet, utan påtryckning.

v.27 13:00-19:00
v.28 13:00-19:00